***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Радев удостои посланика на Украйна с „Мадарски конник“ I степен. Кличко: Благодаря за котето, Германия!


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 февруари   

 

Президентът Румен Радев удостои посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко с медал „ Мадарски конник " първа степен. Церемонията се организира в Гербовата зала на " Дондуков " 2, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Това отличие е израз за оценката за активността на дипломат Москаленко за развиване на нашите обичайно положителни връзки и другарски връзки в един извънредно сложен интервал, белязан от световните провокации на пандемията COVID-19, икономическата и енергийна рецесия и най-много от нахлуването и бруталната война на Русия против Украйна “, сподели Радев.

„ Отличието е и самопризнание за ролята на дипломат Москаленко за поддържане на пълноценната връзка на нашите страни в тази извънредно комплицирана военно-политическа конюнктура.

Позволете ми да употребявам мотива - една година след началото на кървавата война, да потвърдя кардиналната и поредната поддръжка на Република България за независимостта, суверенитета, териториалната целокупност и европейската вероятност на Украйна, както и за продължаващата помощ към жителите на Република Украйна и хилядите украински жители, търсещи избавление от войната в нашата страна “, съобщи президентът.

***

Канада постоянно е считала Крим за част от Украйна и ще продължи да поддържа украинците в битката им за възобновяване на териториалната целокупност на страната. Това съобщи министър председателят на Канада Джъстин Трюдо.

***

***

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е освободил в неделя с декрет командира на обединените украински сили, които водят война в Донбас Едуард Москальов, заяви " Ройтерс ".

***

Кличко, дружно с други украински бойци, беше в Германия, където мина курс по образование по какъв начин да ръководи тежките машини.

***

Пак с нуклеарните закани – като развалена плоча. Явно всички други благоприятни условия са им изчерпани…

***

***

Тя изясни, че от европейската прокуратура ще дадат елементи довечера. Коментарът ѝ бе във връзка интервенцията, която се организира в няколко ТЕЦ-а в страната. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че се организира профилирана полицейска интервенция на ГДБОП и ДАНС, а на територията на София, София-област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе и областите Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас.

***

***

Европейският авиостроител „ Еърбъс " (Airbus) пресмята, че през идващите 20 години светът ще се нуждае от 49 490 нови самолета, като 17 620 от тях ще са нужни да Азиатско-тихоокеанския район, оповестява ДПА.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР